Egy költözés semmiképp sem tartozik a legegyszerűbb dolgok közé, hiszen gondolni kell az előkészületekre is, amikor napokig csak csomagol az ember. Vannak azonban olyan trükkök, amiknek köszönhetően a költöztetés sokkal gördülékenyebben lebonyolítható, így rengeteg időt spórolhatunk és megkímélhetjük magunkat a bosszankodástól is. Nézzük, mik ezek, vagyis mikre érdemes odafigyelni a költöztetés előtt és közben!

költöztetéskor kulcsfontosságú szerepe van a csomagolásnak. Egyrészt fontos, hogy erős dobozokba pakoljunk, amik nem szakadnak le, de még így is érdemes odafigyelni az egyes dobozok súlyára. Egy nagy doboz, tele könyvekkel egyrészt nehezebben mozgatható, másrészt szinte biztosan ki is szakad az alja. A ruhákat lehet zsákokba is tenni, azonban ilyenkor is fontos a súlyra odafigyelni. A költöztetés utáni napokat nagyban megkönnyíti, ha listát írunk arról, hogy melyik dobozban mi van, illetve rájuk írjuk kívülre, hogy melyik helyiségbe valóak. Így a költöztetés során egyből abba a szobába kerülhetnek, ahol a későbbi helyük lesz. Amiben törékeny tárgyak vannak, arra azt is írjuk rá, de érdemes őket ruhákba tekerni vagy például a tányérok, poharak közé selyempapírt helyezni.

A bútorok ajtaját célszerű leragasztani. A költöztetés előtti néhány napban már ne locsoljuk a szobanövényeket, mert a kifolyó földes víz kárt tehet más csomagokban. Sokat segít az is, ha a teherautó minél közelebb tud állni a bejárathoz, ezért érdemes megkérni a lakókat, hogy aznap lehetőleg ne parkoljanak oda.

A legjobb, ha egy kicsit a költöztetés napjára, illetve a másnapra külön készülünk, olyan szempontból, hogy egy dobozba tegyünk bele mindent, ami az alapvető élethez szükséges: tiszta ruhát, tisztálkodó szereket, fontos gyógyszereket, akár egy-két szendvicset is.

Amennyiben olyan megbízható céget keres a költöztetés gördülékenyen lebonyolításához, a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal bővebb információért, tapasztalt csapatunk korszerű eszközökkel és kedvező árakkal áll rendelkezésére!

Ajánlatot kérek!